FORTIDSMINDEDAG – GL. SKIVEHUS – NY VIDEN PÅ BAGGRUND AF DE ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSER


Rundvisning: En tur rundt om Gl. Skivehus

Lørdag 22. april kl. 14.00-15.00. Fri entré.

 

I forbindelse med østfløjens renovering blev der foretaget flere arkæologiske undersøgelser; det er især resultaterne herfra, der vil være i fokus. Museum Sallings arkæolog Turi Thomsen står for omvisningen.

Gennem flere år har der været foretaget større og mindre undersøgelser i forbindelse med diverse ledningsarbejder m.m. på Skivehus – ude såvel som inde. Turen vil forsøge at give et samlet overblik over, hvad vi rent faktisk ved om stedet, hvordan de skriftlige oplysninger spiller sammen med de fysiske spor, der er fundet på stedet. Der er fortsat meget vi ikke ved, men vi bliver hele tiden klogere på dette helt særlige sted midt i Skive by. Med de varslede byggeplaner på stedet kan der samtidig være nye arkæologiske undersøgelser på vej. Der vil derfor også være mulighed for at tage en snak med arkæologen om museets overvejelser i den forbindelse.

Vi samles på gårdspladsen først og går hele vejen rundt om bygningerne, og slutter omvisningen inde i den renoverede kælder. Medbring gerne kaffe/the, som efter omvisningen kan indtages i det renoverede haveanlæg ved åen. I tilfælde af dårligt vejr kan vi indtage kaffen stående inde i kælderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *